WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - Futsal My-Cars Roselies  3 - 4  (0-1)

DATUM 10-03-2017  21:15

DOELPUNTEN 18' Karakilic 0-1, 21' Knevels 1-1, 22' Karakilic 1-2, 30' Abbou Lahcen 2-2, 31' Canaris 2-3, 38' Rezouk 2-4, 39' Puzeys 3-4

VERSLAG Voor de wedstrijd van de laatste kans kon coach Hontis beschikken over zijn volledige kern, behalve Dylan Nijs (kwetsuur).

Aan het spelbeeld is duidelijk te zien dat er veel op het spel staat. De bezoekers trekken zich volledig terug op eigen helft en Meeuwen durft de gaskraan niet volledig open draaien, beducht voor de tegenaanval. Het is wachten tot halverwege de 1e helft voordat we een eerste schot tussen de palen noteren van Knevels. Meeuwen heeft overwegend balbezit en de bezoekers vinden dit prima. Met nog 2 minuten op de klok komt Meeuwen er snel uit en heeft de mogelijkheid op een situatie 3 tegen 1, maar een slechte bal van Nelis brengt het omgekeerde teweeg. De bezoekers spelen de man-meer situatie goed uit en Karakilic neemt het geschenk met beide handen aan, 0-1. Reactie van Meeuwen, met Lahcen Aabbou die enkele seconden voor de rust volledig vrijstaand aan de 2e paal maar hoeft binnen te tikken, maar toch nog op de keeper schiet. Als je zulke kansen niet kunt benutten zul je nooit een wedstrijd kunnen winnen. We gaan rusten met een teleurstellende 0-1 stand.

Tweede helft begint Meeuwen scherp en Knevels kan al snel de gelijkmaker aan tekenen. Niet voor lang echter, want nog binnen dezelfde minuut laat Peeters zich te gemakkelijk uitspelen en kan Karakilic vanuit een scherpe hoek de bezoekers opnieuw op voorsprong brengen. Meeuwen gooit nu alle registers open, met een schot van Knevels recht op de keeper. Op de tegenaanval had Amelot de doodsteek kunnen geven, maar zijn schot belandt op de paal. Ook El Idrissi stuit nog op de keeper. Met nog 10 minuten op de klok kan Lahcen Aabbou op corner van Nelis de verdiende gelijkmaker binnen schieten. Meeuwen wil nu direkt over de tegenstrever en dringt aan. Een schot van Nelis wordt in laatste instantie nog geblokt. Terwijl iedereen bij Meeuwen zich opstelt voor de hoekschop geeft de scheidsrechter de bal aan de bezoekers, de doelman werpt snel uit en ze veschijnen met 2 voor doelman Monnissen, met de 2-3 tot gevolg. Meeuwen gaat furieus op zoek naar gerechtigheid en onmiddellijk na de aftrap samenspel tussen de gebroeders Aabbou, maar de poging van Hoessein stuit op de paal. Met nog 8 minuten te spelen staan de bezoekers op 5 fouten en heeft iedereen nog het gevoel dat er iets in zit voor Meeuwen, maar dan beginnen duistere krachten te spelen. Een overduidelijke fout op Aabbou Hoessein wordt niet gefloten, in tegendeel bij het vervolg van de actie krijgt hij een (terechte) fout tegen en geel onder zijn neus geduwd. Met nog 5 minuten op de klok stuit Putzeys op de keeper. 1 minuut later krijgt Aabbou Hoessein een doordeweekse fout tegen, en de scheidsrechter geeft hem prompt een 2e gele kaart en dus rood. Als een scheidsrechter die weet dat hij controle heeft zulk 3 cruciale foute beslissingen neemt weet je dat er andere duistere krachten spelen. Na de wedstrijd zit de contoleur dan ook niet voor niets 45 minuten met hem in de kleedkamer. Daarna verdwijnt hij zelfs naar huis zonder iets te zeggen en zijn maaltijd, die hij voor de wedstrijd besteld had, onaangeroerd te laten. Van respect gesproken!! Meeuwen moet nu dus nog 2 minuten met een man minder spelen. Ze houden stand en zijn terug voltalig met nog 2 minuten te spelen. Meeuwen zet nog alles op alles maar 1 minuut voor het einde dient Rezouk op tegenaanval de doodsteek toe. Putzeys kan wel nog milderen, maar dit helpt niet meer.

Indien we het behoud nog hadden willen vezekeren was dit zeker een wedstrijd die gewonnen had moeten worden, maar weer hetzelfde verhaal van het ganse seizoen stak de kop op. Niet efficiënt genoeg in de afwerking en gemakkelijk goals weggeven. Spijtig, maar dit is de harde realiteit. Hopelijk kunnen de spelers zich toch nog opladen om in de resterende wedstrijden te laten zien dat er dit seizoen iets meer ingezeten had.